MonoRoll HE: de pers die u geld, energie en arbeid bespaart

PTN nieuwsbrief oktober 2021

Als het gaat om het produceren van een kwalitatief, kostenefficiënt product, is de korrelpers een van de belangrijkste machines in de hele voerfabriek. Het is ook een van de meest arbeidsintensieve en energieverslindende machines (wist u dat het pelletiseren 65% uitmaakt van het totale energieverbruik in het mengvoederproductieproces?).

We weten dat het balanceren van deze verschillende factoren een grote uitdaging is voor klanten: daarom hebben we de MonoRoll HE ontwikkeld – een innovatieve korrelpers met één rol die een win-win-winsituatie oplevert voor uw bedrijf.

De MonoRoll HE:

Verhoogt uw winstgevendheid: met het potentieel om € 30.000 per jaar per korrelpers te besparen – afhankelijk van de operationele behoeften, formulering, opstelling en lokale omgeving.

Verhoogt uw ROI: door meer output te creëren met dezelfde menskracht, wat resulteert in hogere inkomsten; of anders een gelijke output bereikt met minder menskracht.

Vermindert uw energieverbruik: door 25% meer energie-efficiëntie te leveren in vergelijking met conventionele korrelpersen. In een praktijktest ontdekte het gespecialiseerde Nederlandse adviesbureau Zetadec dat de MonoRoll HE 3 kWh per ton voer minder energie verbruikt dan een tweerollenpers.

Minimaliseert menskracht en stilstand tijd: dankzij een enkele rol die met een lager toerental werkt, met minder geluid en trillingen, wordt de levensduur van de mal en de rol 2-3 keer verlengd. Bovendien is er minder kans op slippen van de rollen, wat allemaal leidt tot minder onderhoud, reparatie en tussenkomst van de operator.

Ready to get rolling?

De MonoRoll HE is de enige korrelpers met één rol die momenteel op de markt is. Drie verschillende PTN-partners hebben in de afgelopen twee jaar de machine op de proef gesteld, onder toezicht van het IFF-instituut in Duitsland en het eerder genoemde Zetadec in Nederland – via 230-plus afzonderlijke tests.

Interessant voor uw organisatie? Neem contact met ons op en:

• Krijg direct een berekening van de potentiële besparingen die u in uw hele bedrijf kunt realiseren.

• Maak een afspraak om de MonoRoll HE met eigen ogen in actie te zien.

• Lees onze volledige case study over deze technologie.

Contact