Diervoeder

Bij de productie van diervoeder is het belangrijk rekening te houden met de verteerbaarheid en deeltjesgrootte van het voer. Elke diersoort verbruikt en verwerkt voer op een andere manier.

Een van de meest voorkomende manieren is om dieren te voeden met gepelleteerd voer. Pelletvoer heeft veel voordelen. Een van de voordelen van de gepelleteerd voer is dat het in de vereiste deeltjesgrootte(pellet) kan worden geproduceerd. Een ander voordeel is dat de geconcentreerde vorm van een pellet meer voedingswaarde bevat en het makkelijker is om te verteren.

Pellets van goede kwaliteit verbeteren de voedingsefficiëntie, prestatie, groei en uniformiteit van dieren. Overige voordelen zijn het verminderd afval, minder segregatie in het voer, verbeterde smakelijkheid en korte eetperiodes.

De voedingswaarde en de verteerbaarheid worden niet alleen bepaald door het proces van het voer in een pelleteerpers. Het behandelingsproces voor en na de perslijn heeft net zoveel invloed op de kwaliteit van het gepelleteerd voer.

Pelleting Technology Netherlands en Diervoeder

Met jarenlange ervaring in de veevoerindustrie biedt Pelleting Technology Netherlands een breed scala aan gespecialiseerde oplossingen voor het pelleteren van diervoeders.

Wij produceren en ontwikkelen kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare pelleteerpersen en aanverwante machines voor het pelleteren van pelletvoer diervoeders. We investeren voortdurend in een optimalisatie van onze machines, die voordelen opleveren, zoals hogere opbrengsten, lager energieverbruik, lage onderhoudsvereisten en toegang tot state-of-the-art technologie.

Onze oplossingen zijn gemaakt voor een breed assortiment pellet voer, zoals voer voor:

  • Pluimvee (legkippen, vleeskippen, kalkoenen, enz.)
  • Herkauwers (runderen, geiten, schapen, enz.)
  • Niet-herkauwers (paarden, varkens, enz.)
  • Aquatische diersoorten (vissen, garnalen, enz.)