Recycling

Verminder, Hergebruik en Recycleer. Een mooie mantra uit de vroege jaren 70, die nog steeds een zeer belangrijk onderwerp is in termen van wereldwijde duurzaamheid.

Het grootste gedeelte van ons afval kan tegenwoordig worden gerecycleerd en hergebruikt. Een effectieve manier in het recyclingproces is het afvalmateriaal te pelleteren. Het samengeperste afvalmateriaal kan gebruikt worden als bron voor de biomassa-energieindustrie. Bijvoorbeeld gepelleteerd hout, papier, rioolslib, stro, enz.

Het kan ook gebruikt worden bij de productie van nieuwe producten. Denk aan kunststoffen, compost, chemicaliën en veel andere producten.

Naast het milieuvriendelijke deel van het pelleteren van afval, zijn er vele andere voordelen, zoals:

  • Het creëren van meer opslagcapaciteit
  • Vermindering van transportkosten
  • Hogere bulkdichtheid

Pelleting Technology Netherlands en Recycling

Met onze jarenlange ervaring in de pelleteertechniek, kunnen wij u optimaal adviseren hoe uw reststroom, halffabrikaat, hout of andere biomassa het beste te pelleteren is.

Pelleting Technology Netherlands produceert een breed scala aan pelleteer persen en aanverwante machines, voor de productie van pellets en Fluff uit reststromen zoals RDF, SRF, papier rejects, hout en overige biomassa.