Ontdek onze Retention Time Barrels

Veiliger voer maken via hittebehandeling

PTN nieuwsbrief oktober 2021

Niets is belangrijker voor eigenaren en operators van mengvoederbedrijven dan de productie van veilig voer. Er wordt vaak gezegd dat de veiligheid van diervoeder gelijk staat aan voedselveiligheid voor de mens.  Met de groeiende globalisering  weten we dat klanten die voer afnemen zich bewust zijn van de noodzaak van meer hygiëne en bescherming tegen ziekteverwekkers zoals salmonella. De beste manier om deze hygiëne te bereiken? Door hittebehandelde conditionering van uw voer: met de Retention Time Barrel (RTB).

Dit is de Retention Time Barrel (RTB)

De vereisten voor hygiënisatie zijn vrij eenvoudig: je hebt een temperatuur boven 85°C en een minimale verblijftijd van 3 tot 4 minuten in de conditioner nodig om salmonella te bestrijden. De uitdaging? Het consequent voldoen aan deze parameters is verre van eenvoudig bij het gebruik van traditionele apparatuur – omdat u nooit precies weet hoe lang een afzonderlijk voerdeeltje in de ‘zwarte doos’ van de conditioner is behandeld. Onze RTB is een first-in-first out-technologie die dit probleem oplost en de hygiënisatie van uw voer garandeert.

Hoe werkt het?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de RTB een tonvormig systeem. Deze wordt bovenop de conventionele conditioner geplaatst en gebruikt een unieke schroef om het voer op een systematische manier door te duwen; met een speciale doseerinrichting aan het uiteinde van de schacht die een continue stroom naar een perslijn of een mash voer lijn creëert. Stel het RTB-systeem eenvoudig in op een gegarandeerde temperatuur tot 85-90°C en kies een verblijftijd van 1-6 minuten.

Een op maat gemaakte aanpak

De exacte bewaartijd en temperatuur die u kiest, is altijd afhankelijk van uw specifieke formulering. Daarnaast is het belangrijk dat u de RTB met het juiste formaat kiest, passend bij uw huidige (of gewenste potentiële) capaciteit. In alle gevallen hebben we de technologie en de expertise in huis om aan uw precieze behoeften te voldoen – want er is niet echt een ‘one-size-fits-all’-oplossing.

• Onze RTB is verkrijgbaar in zes maten en heeft wereldwijd bewezen dat het allerlei soorten formuleringen hygiënischer maakt. Dus waarom neemt u niet contact op met ons deskundige team en we leggen u graag meer uit.

• Of bekijk onze laatste aflevering van Feed Forward voor een meer gedetailleerde uitleg over hoe en waarom deze technologie u kan helpen een veiliger product te creëren.

Contact