Interview met Arno Cleven

PTN nieuwsbrief

Arno, zou je jezelf voor kunnen stellen?

Hoi allemaal! Mijn naam is Arno en ik ben Hoofd Engineering bij PTN. Ik ben geboren en getogen in Melderslo, een dorpje met zo’n 2.000 inwoners in Limburg. Hier woon ik tegenwoordig met mijn vrouw Laura en ons zoontje van 1 jaar.

Voordat ik bij PTN terecht ben gekomen heb ik in Eindhoven mijn bachelor Mechanical Engineering gehaald. Daarna ben ik via een bureau aan de slag gegaan bij PTN om de MonoRoll door te ontwikkelen. Dit was voor mij een logische keus, omdat ik eigenlijk altijd al geïnteresseerd ben geweest in techniek. Thuis was ik niet de enige die interesse heeft in techniek: mijn broer werkt bij Dinnissen, waarmee we, als Triott Group, tegenwoordig steeds hechter samenwerken.

Hoe vind je het om bij PTN te werken?

Ik heb het zeer naar mijn zin bij PTN. Onderweg van huis naar hier zitten genoeg bedrijven waar ik prima aan de bak zou kunnen, maar bij PTN vind ik alles wat ik zoek in een baan. Er zijn korte lijntjes, waardoor ik zeer makkelijk kan schakelen met andere collega’s en je ook iedereen bij naam kent.

Daarnaast heeft mijn functie raakvlakken met productie, ondanks dat ik 100% op kantoor werk. Dat de productie bij PTN direct aan ons kantoor zit maakt dat ik heel makkelijk feedback kan ophalen bij de collega’s die onze machines maken of onderhouden. Hierdoor is de praktijk nooit ver weg en is goed te peilen of onze ideeën ook daar werken.

Wat zijn je hoofdtaken als hoofd engineering?

Mijn hoofdtaken zijn het plannen van engineering, het bewaken van machinekwaliteit en kijken waar we verbeteringen kunnen doorvoeren. Dit doe ik eigenlijk vooral op basis van data, klantfeedback en feedback van onze (service)monteurs. Hierdoor hebben we een vrij goed beeld wat er beter kan en waar voor ons winst te behalen is in het optimaliseren van machines of onderdelen. Hiervoor ga ik ook een paar keer per jaar naar klanten.

De verbeteringen die wij op basis daarvan doorvoeren bij machines, testen we eerst in simulaties. Als deze goed zijn dan testen we ze in de praktijk bij de klant. Deze klanten voorzien ons dan weer van feedback, waar we eventueel weer wat mee kunnen doen. Zo blijven onze machines altijd in ontwikkeling en staan we nooit stil. Naast deze verbeteringen aan machines werken we ook aan het verbeteren van tekeningen en de vereenvoudiging van productie.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De variatie in het werk dat ik doe vind ik het allerleukst. Ik ben bezig met het sturen van de afdeling, het bezoeken van klanten of de werkplaats en werk daarnaast zelf ook aan de verbetering van onze machines. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is en ik een perfecte afwisseling heb tussen theorie en praktijk.

Daarnaast waardeer ik PTN enorm voor de kansen die ik heb gekregen en nog steeds krijg. Zo heb ik hier het vertrouwen gekregen om hoofd engineering te worden en is er nog steeds ruimte om te groeien binnen de organisatie.

Ook vind ik het erg leuk dat we eigen productie hebben en de volledige ontwikkeling van A tot Z in house doen. Hierbij kunnen we eventueel gebruik maken van het Triott Development Center, waardoor het mogelijk is om te sparren met engineers die niet direct binnen PTN werken.

Wat maakt PTN in jouw ogen uniek en waarom zou een klant voor ons moeten kiezen?

PTN is in mijn ogen altijd bereid om buiten de standaard brochures te denken en een klant écht maatwerk te bieden. Als een klant komt met een bijzonder verzoek, zullen wij niet snel ‘nee’ verkopen en altijd eerst kijken of het technisch en financieel mogelijk is. Hierin beperken we ons niet tot ‘standaard denken’, maar denken juist graag mee met de klant.

Zo hebben we een keer een machine geplaatst waarvan de motor onder de vloer hing in verband met ruimtegebrek. Ook hebben we een keer kruimelaars aangepast om zout te verkruimelen. Dit soort projecten kenmerken ons wel.

Arno Cleven PTN

Contact